Tort cu crema de ciocolata,nuci si lapte condensat

de LUK in Torturi, 9 Sep 2012 | 9049 vizualizari

 

Pentru ca mi se par foarte simplu de facut(si pe deasupra bune)cremele cu lapte condensat ,si,fiind inspirata din reteta lui Miha de "prajitura cu crema de ciocolata si lapte condensat"(am mai facut eu ceva modificari).. am facut acest tort cu ocazia zilei onomastice a fetitei mele de Sf Maria...o serbare in familie,cu mami si tati.

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tort de cumparat(3 foi)
  • 200 ml frisca
  • 350 ml lapte condensat
  • 8 gr gelatina
  • 50 ml lapte dulce+extra pentru insiropat
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri nuca macinata
  • 2 linguri de Angelli Cherry
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • o lingura margarina
  • o lingura Angelli Cherry
  • cateva linguri de lapte(4-5)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata,nuci si lapte condensat:

Punem gelatina la hidratat in laptele dulce. Laptele condensat impreuna cu ciocolata rupta bucatele il punem la foc mic. Amestecam mereu sa se topeasca ciocolata (nu fierbeti, cand e cald laptele luati de pe foc si amestecati pana la topirea completa a ciocolatei). Gelatina hidratata o mai incalzim putin cat sa devina lichida si o amestecam cu crema de ciocolata. Dam la rece pana se intareste crema. Dupa ce crema s-a intarit o amestecam cu frisca batuta tare.Peste acest amestec punem 2 linguri de Angeli si nuca.Amestecam.

Asamblare:

Punem blatul de tort pe platou. Insiropam cu lapte (neindulcit). Ungem cu jumatate din crema. Asezam blatul urmator, insiropam, ungem cu crema. Punem ultimul blat peste care turnam glazura obtinuta astfel:

Topiti ciocolata rupa bucatele impreuna cu margarina,laptele si lichiorul.Omogenizati.

Decoram daca mai dorim dupa imaginatie si lasam la rece 2-3 ore dupa care se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata,nuci si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]