Tort cu ciocolata

de CatalinaAlice in Torturi, 5 Apr 2014 | 4475 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
    - 300g zahar
    - 250g faina
    - un pliculet praf de copt
    - 85 g cacao
    - 1 lingurita sare
    - 2 oua mari (3 daca sunt mai mici)
    - 250 ml smantana sau iaurt gras
    - 120g unt topit
    - 250 ml cafea cu lapte (sau cacao cu lapte)
  • Pentru crema:
    - 400g ciocolata cu lapte sau amaruie
    - 200ml smantana lichida (frisca lichida)
    - 1 lingura zahar brun
    - 2 linguri miere
    - 3 linguri unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

In bolul de la mixer punem ouale, smantana, zaharul si untul topit. Le amestecam bine, 5 minute la viteza medie, apoi punem faina cernuta impreuna cu sarea, praful de copt si cacaua, amestecam bine. La final punem cafeaua cu lapte si amestecam pana avem o compozitie omogena, pe care o turnam in mod egal in cele 2 tavi pregatite. Coacem blatul 20-25 min sau pana trece testul scobitorii. Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca la temperature camerei, apoi il invelim in folie alimentara si il lasam peste noapte.

Tocam ciocolata si o punem intr-un vas mare. Intr-o craticioara punem frisca, zaharul, mierea si untul. Aducem pana la punctual de fierbere, pana cand untul e topit complet si frisca e fierbinte. Turnam peste ciocolata, lasam sa stea 2 minute, apoi amestecam cu telul pana avem o crema lucioasa si toata ciocolata e topita. Dam la frigider peste noapte, iar dimineata nu ne ramane decat sa umplem tortul si sa il imbracam in ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

CatalinaAlice 1

06.04.2014, 13:14

laura_n 1

07.04.2014, 16:54

bun venit!

Raluca57 1

15.11.2014, 23:17

L-am făcut si a iesit f bun. Blatul este consistent, cremos, ciocolatos f f f bun. Deasupra am pus jeleu făcut din 2 portocale cu putina gelatina. Delicios!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]