Tort buturuga

de gaby_gabytza in Torturi, 20 Mar 2013 | 5100 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 oua
  • 300 g zahar pudra
  • 1 lingura ulei
  • 200 g faina
  • crema
  • 100 g crema de branza
  • 100 g branza de vaci
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 ml frisca
  • 2 linguri dulceata de mure
  • decor
  • 200 ml frisca
  • 1 plic nescafe
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort buturuga:

Blatul-Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu 100 g zahar.Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana se formeaza o crema.Amestecam galbenusurile cu albusurile.Adaugam faina usor cate o lingura si mixam dupa fiecare iar la sfarsit adaugam lingura de ulei.Rasturnam in tava(eu am folosit tava de la aragaz) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.Scoatem blatul cald si il punem pe un prosop umed.Dupa care il rulam in prosop si il lasam sa se racesca

Crema-mixam branza cu plicurile de zahar vanilat si frisca pana devine o crema.Adaugam crema de branza.Dupa ce le-am amestecat bine adaugam dulceata de mure si mai amestecam de cateva ori  usor cu o lingura.

Scoatem blatul din prosop si il ungem cu crema.Luam marginea blatului si incepem sa il rulam,apasand usor blatul in timp ce rulam.Dupa ce l-am rulat bine  dam 10 minute la frigider.

Plicul de nescafe il amestecam cu 1 lingurita de lapte si il rasturnam peste frisca.

Scoatem tortul de la frigider si il ungem cu frisca toata suprafata.Cu ajutorul unei furculite facem niste liniute deasupra pentru a da aspectul unei buturugi(eu am taiat capetele la tort si leam adaugat pe margini pentru a semana mai mult cu o buturuga)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort buturuga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos