Tort aniversar 2

de lili in Torturi, 23 Ian 2011 | 7462 vizualizari

 

Deoarece pe 24 ianuarie mama si tata fac 52 de ani de la casatorie le-am facut special acest tort. Le spun La multi ani!!! Sa va am aproape inca multi ani de acum incolo....

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • 12 oua
  • 12 lg. fructoza ( sa nu fie prea pline) 
  • 12 lg. faina.

Ingrediente pentru crema de budinca: 

  • 2 plicuri frisca light de la Dr. Oetker 
  •  un plic budinca de capsuni de la Dr. Oetker 
  • 4 lg.fructoza
  • 350 ml. lapte 
  • cativa capsuni din compot  
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar 2:

 Blatul:

Albusurile le batem spuma, adaugam fructoza, galbenusurile si apoi faina. dam la cuptor blatul cca.45 minute. Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca e copt.

Crema de budinca


-300 ml lapte cu 4 lg de fructoza am pus pe foc ,praful de budinca l-am amestecat cu 50 ml lapte si am pus in laptele fierbinte ,am amestecat pana s-a ingrosat ,apoi am dat la rece acoperit cu folie deasupra ca sa nu faca pojghita.
Crema rece se mixeaza bine ,apoi se pune cate o lg de frisca batuta in ea .Iar la final se pun bucatile de capsune si se amesteca bine.

Umplem tortul cu crema obtinuta.

tortul este ornat cu floricele din  buttercream, in culori mov si crem.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu glazura oglinda de caramel