Acesta este primul tort ce i-l-am facut "generalului" meu...asa ii spun eu nepotelului meu drag, pentru ca trebuie sa stau mereu drepti in fata lui si sa..."execut" ce-mi cere el...
Acum ma stradui sa gasesc o alta reteta fara cacao si ciocolata si fara creme grele pentru copii , pentru ca i se apropie aniversarea de 2 anisori....Pe unele din voi v-am intrebat deja daca aveti vreo idee....
Se fac 4 rulade , fiecare din 3 oua, 3 linguri  zahar, 3 linguri faina , 3 linguri apa si praful de copt.( galbenusurile se  amesteca cu zaharul pina isi dubleaza volumul , apoi se adauga apa, faina,  praful de copt si albusurile spuma)
Fiecare rulada se pune in tava captusita  cu foaie de copt unsa cu putin unt si se da in cuptorul dinainte incalzit la 185  grade.
Dupa ce s-a copt, asa fierbinte se ruleaza in hartia de copt si un  prosop si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-au copt toate 4 ruladele si s-au  racit se ung doua cu gem de capsuni si doua cu gem de caise.Se ruleaza si se  lasa pina adoua zi la rece.
Se feliaza ruladele.
Intr-o cratita tapetata  cu folie de aluminiu se captusesc peretii cu felii de rulade.se pune 1/2 din  crema facuta astfel:
- se prepara crema de vanilie si se amesteca cu untul de  arahide.
- rahatul se taie cubulete ,se da prin zahar praf si se adauga la  crema
- nucile prajite se rup cu mana si se adauga la crema
- stafidele  tinute in rom o ora se adauga si ele la crema.
Dupa ce s-a umplut jumatate de  tort asezam peste crema banane, kiwi si clementine.
Punem inca un rand de  rulade apoi cealalta jumatate de crema.
Ultimul rand va fi tot de  rulade.
Capetele foliei le tragem peste ultimul rand de rulade, punem o  farfurie si pe ea o greutate si dam tortul la rece pentru 4-5 ore.
Se prepara  frisca. In jumatate punem 3 picaturi de colorant natural albastru cu care vom  orna tortul dupa imaginatia fiecareia.
Trandafirii i-am facut din gum paste  in care la jumatatea pastei am adaugat 3 picuri colorant albastru.
Se lasa  tortul la rece cateva ceasuri apoi se poate felia.
Pofta mare !