Tochitura moldoveneasca

de Bucataras Medi in Porc, 12 Mar 2010 | 16324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g carne de porc
  • -2 carnati( de preferat afumati)
  • -ulei
  • -1 pahar cu vin
  • -3-4 catei de usturoi
  • -sare, piper macinat
  • -2 oua
  • -200 g branza (oaie, vaca , capra.....dupa preferinte)
  • Pentru mamaliga:
  • - malai
  • -apa
  • -sare
  • -putin ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura moldoveneasca:

Se taie cubulete potrivite carnea de porc;se pune intr-o cratita la prajit cu putin ulei.Cand carnea s-a rumenit se adauga carnatii taiati si ei bucati potrivite.Se mai adauga vinul, usturoiul zdrobit si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Lasam pana cand se rumenesc si carnatii iar vinul se evapora.
Separat se prepara mamaliguta si ouale facut ochiuri.
Cand totul este gata trecem la montatul tochiturii.Asezam pe un platou in mijloc, mamaliga, deasupra ei ouale ochiuri iar carnea si carnatii de jur-imprejurul mamaligutei peste care radem branza.
Se serveste cu ceva acritura si la fel de bine merge si un pahar de vin.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porc cu lămâie