Tocanita de vara cu vinete si piept de pui

de katty in Pui, 17 Sep 2021 | 7281 vizualizari

 

 O tocanita de vara cu vinete si piept de pui, grozav de buna, potrivita pentru aceasta perioada.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei rosii
  • 1 vanata mare
  • 150 gr rosii pasate
  • 1 piept de pui fara os
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel verde tocat fin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vara cu vinete si piept de pui:

Curatam ceapa si ardeii si ii taiem cubulete mici.

Curatam vanata, o descojim si o taiem cuburi pe care presaram sare si le asezam intr-o sita la scurs. Pieptul de pui  il taiem in bucati  potrivite. Intr-o craticioara incintam uleiul si punem pieptul de pui.

Cand pieptul de pui se albeste bine pe toate partile adaugam ceapa si ardeiul. Amestecam ocazional pana legumele sunt moi. Adaugam vinetele scurse si putina apa calda.

Fierbem 15 minute, apoi adaugam rosiile, sare, piper, cimbru si foile de dafin.

Fierbem la foc mic pana sosul scade.

Adaugam usturoiul, apoi oprim focul si presaram patrunjelul.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vara cu vinete si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu branzeturi si invelit in bacon