Tocanita de miel

de Sylvia in Oaie, 1 Apr 2010 | 20715 vizualizari

 

Daca tot suntem in perioada in care ne gandim la mancaruri cu carne de miel, va dau reteta de la tocanita de miel a casei :) pe care anul trecul am avut norocul sa o mananc chiar in Romania, de Pasti, si parca a avut un gust si mai bun ....

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 1 kg de carne de miel,
  • 2 linguri de ulei,
  • o ceapa mare,
  • cativa cartofi,
  • boia,
  • sare,
  • piper,
  • putine legume deshidratate sau  delikat de legume,
  • patrunjel, 
  • 50 ml lapte,
  • o lingurita de faina.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de miel:

Retete de Pasti 

Se pune ceapa tocata marunt la calit pe foc  mic in uleiul incins si dupa 5 minute adaugam boia si punem bucatile de carne.  Mai  lasam cateva minute pe foc mic sa se rumeneasca si carnea si apoi condimentam cu sare, piper, putin delikat si adaugam apa clocotita cat sa treaca peste carne si lasam sa fiarba innabusit la foc mic pentru 20 de minute.

  Completam din cand in cand cu putina apa clocotita daca scade apa si dupa 20 de minute adaugam cartofii taiati cubulete si mai lasam sa fiarba 15 minute . Daca nu este carnea de miel foarte frageda lasam sa farba mai mult inainte de a pune cartofii, trebuie sa fie aproape fiarta cand punem cartofii.  Intr-un bol amestecam o lingurita de faina cu 50 ml de apa rece si 50 ml de lapte si adaugam peste tocanita lasand sa clocoteasca cateva minute . Se serveste cu mamaliguta fierbinte, cu patrunjel proaspat tocat marunt presat peste ea si insotita de muraturile preferate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel la cuptor