Tocana de ceapa

de Giana in Vita, 24 Iun 2014 | 5705 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceapa
  • 2 linguri orez
  • 250 g carne de vita (cubulete sau tocata)
  • piper
  • boia de ardei
  • bulion
  • foi de dafin
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ceapa:

Se curata ceapa, se spala si se toaca felii mari. Se pune in cratita uleiul la incins, se adauga carnea si se caleste pana isi schimba culoarea. Se pune capacul si se lasa sa se gateasca in aburi, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Carnea trebuie verificata sa fie moale, daca e nevoie, se mai adauga putina apa si se mai lasa la fiert.

Dupa ce s-a inmuiat carnea si i-a scazut zeama, se adauga ceapa si se caleste amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga bulionul si boiaua de ardei. Se adauga un pahar de apa calda, iar cand incepe sa clocoteasca tocana, adaugam si orezul. Se condimenteaza cu sare si foi de dafin si se fierbe la foc mic sub capac, pana se inmoaie orezul si ii scade sosul.

Se serveste calda, cu garnitura de orez si piper deasupra.

TIPS-URI

1

Aceasta tocana se poate pregati si fara carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

ieri la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati in sos de ceapa si ardei