Tocana cu carnat, ciuperci si lapte

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 10 Dec 2018 | 3693 vizualizari

 

Azi -maine vin produsele proaspate de la ,,Ghita', asa ca am preparat cu ultimul carnat o tocana buna cu ciuperci si lapte. Bineinteles acompaniata  de mamaliguta si muraturi. Este cea mai simpla tocana de iarna care se prepara pe la noi in zona--cea a Clujului. Ciupercile sunt bonus :D
  ,,Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 1 buc. carnat proaspat de porc [ congelat ]
  • 1 buc. carnat afumat picant cu boia
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml ulei
  • 500 gr ciuperci de padure [ congelate]
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura cu varf cu faina alba
  • patrunjel verde
  • sare
  • smantana -optional
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana cu carnat, ciuperci si lapte:

  1. Ceapa se curata si se toaca marunt.
  2. Carnatul afumat se taie felii subtiri 
  3. Carnatul proaspat l-am oparit cu apa fierbinte si l-am lasat sa dea un clocot.
  4. Se soteaza ceapa in ulei fierbinte impreuna cu feliile de carnat.
  5. Carnatul afumat cu boia iute a dat un gust deosebit tocanei. Nu mai este nevoie de nici un condiment.
  6. Se pune la prajit si bucata de carnat proaspat.
  7. Intepati cu furculita carnatul proaspat sa elibereze si acesta aromele si gustul usor de usturoi.
  8. Se trag carnatii intr-o parte si se pune o lingura cu varf de faina alba. Amestecati si apoi turnati laptele. Sarati.
  9. Se pun ciupercile in cratita cu restul ingredientelor si se fierbe la foc mic 15 minute.
  10. Nu este nevoie de mai mult timp. Ciupercile au fost fierte si taiate cuburi inainte de congelare.
  11. Daca mai este nevoie adugati putin lapte.
  12. Intre timp preparati mamaliguta.
  13. La sfarsit gustati tocana si sarati daca este necesar.
  14. Se distribuie in fiecare farfurie carnatul in mod egal.
  15. La servire presarati patrunjel verde deasupra.

             Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Carnatul afumat cu boia iute a dat un gust deosebit tocanei. Nu mai este nevoie de nici un condiment.

2

Daca doriti ca tocana sa fie si mai consistenta puneti si smantana.

3

Serviti alaturi muraturi. Noi am avut castraveti in saramura.

4

Pentru ca s-au aliniat conditiile:D: este seara, este iarna, este sfarsit de saptamana -servim si o gura de palinca buna. Noi am avut palinca de cirese din Maramu" !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana cu carnat, ciuperci si lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]