Tiramisu reteta cu fructe de pădure

de Ade200 in Prajituri, 25 Dec 2013 | 11407 vizualizari

 

Plecand de la Tiramisu reţetă originală, iata un desert clasic reinterpretată...

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 500 g de mascarpone
  • 100 g de zahăr brun
  • 5 ouă
  • 400 g de pișcoturi
  • 300 ml de cafea tare
  • puțină sare
  • 2 linguri de Amaretto/esență de migdale
  • 1 pungă de fructe de padure congelate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu fructe de pădure:

Tiramisu reţetă originală

Se prepară o cafea tare și se lasă la răcit, apoi se strecoară.

Se separă albusurile de gălbenușuri. Se pun zaharul și gălbenușurile împreună și se bat bine, adăugând apoi Amaretto și mascarpone. Se omogenizează bine.

Albușurile se bat cu putină sare, apoi se adauga în cremă, amestecând ușor.

Se înmoaie pișcoturile în cafea și se pune un strat pe fundul unei tăvi. Se pune jumătate din cremă și se nivelează. Al doilea strat va fi cu pișcoturi înmuiate în sucul lăsat de fructele de pădure la care mai adăugați puțin sirop din apa cu zahăr sau compot. Se pune restul de cremă și se nivelează.

Deasupra se presară fructele de pădure.

Se pune la frigider pâna a doua zi.

TIPS-URI

1

Daca vreți mai multa cremă, puteți adăuga frișcă sau brânză de vaci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]