Tarta/clafoutis cu mure

de Criss in Prajituri, 5 Aug 2014 | 6038 vizualizari

 

Ieri am primit o galetusa cu mure de cultura mari si frumoase, din care azi voi face iarasi un cheesecake la cererea lui Alex, dar am facut si o tarta. Ma rog, initial s-a vrut a fi un clafoutis insa am mixat prea mult ingredientele si compozitia a devenit prea spumoasa, astfel ca partea de jos arata ca un clafoutis insa partea superioara arata mai mult ca un pandispan. Cumva s-a separat in doua straturi cam asa ca si prajitura inteligenta. :D Asa ca i-am spus in final tarta cu mure. :D Foarte buna si aromata si daca murele n-ar avea samburii aceia suparatori, ar fi chiar perfecta. Oricum merge foarte bine la cafeaua de dimineata.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte 
  • 130 g faina
  • 300 g mure
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta/clafoutis cu mure:

Se mixeaza ouale cu zaharul si vanilia, pana se spumeaza si isi dubleaza volumul. Se adauga faina, laptele si frisca si se mixeaza in continuare. Se toarna tot amestecul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt . Se pun fructele si se da tava in cuptorul preincalzit. Se coace prajitura 30 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta/clafoutis cu mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]