Tarta de dovlecei

de Criss in Aperitive / Garnituri, 17 Iun 2011 | 4696 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • -280 g faina
  • -120 g unt
  • -1 ou
  • 1-2 linguri apa rece
  • -1 lingurita sare
  • Pentru umplut:
  • -1 dovlecel mediu
  • -150 g bacon
  • -o ceapa verde
  • -150 g feta
  • -1 rosie
  • -2 oua
  • -2 linguri smantana
  • -100 g cascaval
  • -sare, piper
  • -patrunjel verde,
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de dovlecei:

Amestecam faina cu untul rece, sarea pana devine nisipos. Adaugam oul si apa rece si facem o bila compacta de aluat, pe care o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru o ora. Dupa o ora scoatem aluatul de tarta, il intindem si il asezam in forma de tarta. Il intepam din loc in loc cu o furculita sa nu se umfle si il punem in cuptor 10 minute.

Dovlecelul il curatam de coaja, il taiem felii subtiri, adaugam sare si il lasam 15 minute sa se inmoaie. Ceapa si baconul le calim in tigaia de teflon, fara grasime suplimentara. E suficienta grasimea lasata de bacon.

Batem cele doua oua, adaugam smantana, cubuletele de feta, baconul cu ceapa si feliile de dovlecei, sare piper si verdeata si turnam tot amestecul peste tarta. Deasupra punem felii de rosii si cascaval ras. Coacem 30-35 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ionela2682 1

17.06.2011, 16:42

mirela0911 1

17.06.2011, 17:36

buna tarta, place

mena29 1

17.06.2011, 20:47

buna!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inele de ceapa - Onion rings