Tarta cu spanac si feta

de Criss in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2010 | 6124 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul de tarta:
  • -500 g faina
  • -200 g ut sau margarina
  • -1 ou
  • -4-5 linguri lapte rece
  • -1 lingurita sare
  • Umplutura:
  • -1 kg spanac proaspat
  • -500 g branza feta
  • -2 oua
  • -100 g cascaval
  • -2 cepe
  • -2 bucati usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si feta:

Aluatul de tarta:

Se amesteca faina cu untul si sarea, pana rezulta un aluat nisipos, apoi se adauga oul si laptele si se aduna tot aluatul intr-o Bila care se pune in frigider pentru o ora. Aluatul se imparte in doua (ies doua tarte) si se intinde, apoi se pune in tava unsa cu ulei. Se inteapa cu furculita si se pune pentru 10 minute in cuptor. Apoi se presara putin gris care va absorbi din umezeala amestecului de spanac si branza. Se pune umplutura, se rade cascaval deasupra si se pune tava in cuptor pentru 30 minute.

Umplutura:

Spanacul se spala, se fierbe si se pune intr-o strecuratoare sa se scurga toata apa. Apoi se toaca, se amesteca cu branza feta, cu ceapa calita si usturoiul. Sare nu se mai pune pentru ca feta e destul de sarata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarta vegetariana