Tarta cu spanac si branza cu mucegai

de oanapl in Mancare copii, 21 Feb 2017 | 3584 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 60 g unt rece
  • sare
  • 3 linguri de apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • pentru umplutura:
  • 1 kg spanac proaspat
  • 100 g branza de burduf
  • 125 g branza cu mucegai (camembert)
  • 150 g branza de vaci
  • sare
  • piper
  • 1 legatura ustoroi verde
  • 2 oua
  • 50 ml smantana
  • 100 g rosii cherry
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si branza cu mucegai:

Din ingredientele de mai sus, faci un aluat pe care-l dai la rece pentru 30 de minute.
Speli si cureti spanacul de codite si il pui la fiert si-l oparesti pentru 2-3 minute. Il scurgi bine, si il mixezi alaturi de celelalte ingrediente, mai putin branza cu mucegai pe care o tai cubulete si o amesteci cu compozitia de spanac.
Intinzi un aluat subtire si il asezi in tava tapetata cu unt si il intepi cu furculita din loc in loc, apoi il acoperi cu hartie de copt si boabe de fasole (pentru a evita umflarea aluatului). Introduci tava in cuptorul preincalzit la 175 de grade C, pentru 10 minute.
Indepartezi hartia de copt si torni compozitia peste aluat, apoi decorezi tarta cu rosii cherry taiate in jumatate. Introduci tava in cuptor pentru 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.

 Lasi sa se racoreasca putin si apoi tai tarta si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si branza cu mucegai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca amorezata (pt andutu)