Tarta cu rosii

de Miha in Aperitive / Garnituri, 16 Feb 2012 | 4333 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Am facut o portie de aluat de paine, din care o parte am folosit pentru aceasta tarta, iar din ce-a ramas am facut o paine micuta de casa. 
  • 300 ml apa calduta
  • 10 g  drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • ~550 g faina
  • Pentru tarta:
  • 200 g aluat de paine
  • 8 rosii cherry
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • usturoi cu piper
  • busuioc uscat
  • oregano uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu rosii:

Toate ingredietele le-am pus la framantat si dospit in cuva masinii de paine. Daca este nevoie mai puteti adauga putina faina, trebuie sa avem un aluat elastic si  nelipicios.

Aluatul dospit il intindem intr-o tava mica (18 cm diametru) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Punem deasupra rosiile cherry taiate in jumatate. Presaram sare, piper cu usturoi, busuioc si oregano dupa gust. Stropim cu ulei de masline si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 45 de minute, pana aluatul se rumeneste usor.

Se portioneaza si se serveste calda. E buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]