Tarta cu rabarbar si branza de vaci

de La Ancuta in Prajituri, 30 Mai 2011 | 7905 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 150 g faina
  • 60g unt
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 250 g lapte batut
  • 150 g zahar
  • 75 g faina
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 6-7 tije de rabarbar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu rabarbar si branza de vaci:

Din faina unt, zahar si ou framantam un aluat mai tare. Formam o bila din aluat pe care o invelim in folie alimentara si o dam la frigider 30 de minute.

Intre timp pregatim umplutura:

Curatam rabarbarul de coaja si il taiem bucatele.

Mixam bine branza de vaci cu zaharul si vanilia iar apoi adaugam laptele batut si ouale. Amestecam pana se omogenizeaza.
Adaugam faina cernuta si amestecam iar la final incorporam coaja de lamaie rasa si rabarbarul taiat.

Scoatem aluatul din frigider si il intindem in tava rotunda (26 cm) unsa bine cu unt. Intindem aluatul cu dosul mainii pe toata suprafata tavii si il ridicam putin si pe marginea tavii.

Dam la cuptor, la foc mic ~ 10 minute (pana nu mai luceste). Scotem din cuptor si turnam umplutura in tava, peste aluat.

Dam la cuptor, la foc potrivit inca 30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra. Lasam sa se racoreasca iar apoi scoatem din tava.

Portionam dupa ce s-a racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu rabarbar si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy- cu firmituri