Tarta cu prune

de mamaieelena in Dulciuri, 12 Aug 2012 | 4058 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g prune
  • 175 g margarina
  • 2 oua
  • 2 linguri cu smantana
  • 50 ml lapte
  • 500-600 g faina
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Prunele se desfac de samburi si se spala apoi se lasa la scurs pe hartie prosop.

Intr-un castron se pun ingredientele toate, minus 2 plicuri cu zahar vanilat si se amesteca. Din faina se opreste putin pentru intins pe planseta aluatul. Se ia o tava de forma si preferinta fiecaruia si se unge cu margarina. Aluatul se imparte in doua dar una din parti trebuie sa fie putin mai mare decat cealalta. Acum se intinde aluatul cel mai mare de dimensiunea tavii si se face mai mare pentru a acoperi si peretii interiori al tavii.

Prunele care se vor taia in 4 se aseaza pe aluat in tava inghesuite bine pentru ca ele se vor inmuia. Cele 2 plicuri de zahar vanilat se desfac si se pune zaharul peste prune. Cea de a doua foaie de aluat se intinde si se taie fasii care se dispune pe toata suprafata tartei cu mici distante intre ele. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute (cand este rumena frumos).

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Tava este de 23/29 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura acrisoara cu prune si bezea