Tarta cu orez si dovlecei

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2010 | 3742 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -300g faina
  • -250g orez
  • -250g dovlecei
  • -2 cepe
  • -3 oua
  • -100g cascaval
  • -3-4 linguri ulei
  • -1 legatura marar
  • -sare, piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu orez si dovlecei:

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii rasi prin razatoarea mare.Se tin pe foc pana cand dovleceii se inmoaie;se iau de pe foc, se adauga orezul, ouale batute(2)si cascavalul ras.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se adauga mararul taiat marunt si se amesteca.
Di faina ,o lingura de ulei , putina sare si aproximativ 200ml apa se face un aluat mai tare.Din acest aluat se intind 2 foi rotunde, una dintre ele cu diametrul mai mare decat al tavii de copt.Se unge tava de copt cu ulei si se tapeteaza cu foaia mai mare in asa fel incat sa fie acoperite si marginile tavii cu aluat.Se toarna compozitia de mai sus iar deasupra se pune si cealalta foaie.Se bate un ou in care am incorporat o lingura de faina si se adauga peste ultima foaie.
Se da la cuptor , incalzit in prealabil si se coace la foc potrivit.
Se serveste rece.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu orez si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu carnati si cascaval la cuptor