Tarta cu mere si aluat de foietaj

de alilianaa in Prajituri, 9 Iun 2013 | 6427 vizualizari

 

Un desert rapid si ieftin.

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj ( eu am folosit jumatate dintr-un pachet de 800 g)
  • 3 mere
  • 6 linguri zahar
  • un varf lingurita nuscoara
  • zahar vanilat
  • 200 ml vin rosu demisec
  • o lingura cu unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si aluat de foietaj:

 Aluatul se dezgheata la temperatura camerei. 

Dupa ce s-a dezghetat si a putut fi lucrat am pregatit o foaie pe care am ,,inramat-o" cu aluat, adica din fasii de aluat am mai creat o bordura pe margine pentru a inalta aluatul. Fasiile le-am lipit cu ou. 

Merele au fost curatate de coaja, si taiate bucati cu cutitul. Intr-o tigaie am pus unt la topit, dupa ce a fost gata am adaugat merele, zaharul, zaharul vanilat si nucsoara. Le-am lasat sa se imbrace in unt si am adaugat vinul. Le-am lasat pe foc pana ce ele au fiert. Cand merele au fost gata le-am asezat pe aluat in mod egal si am turnat sosul format peste ele. Le-am  dat la cuptor pentru max. 20-30 minute la foc potrivit. 

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]