Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2015 | 4437 vizualizari

 

Nu suntem deloc fani conserve de carne, eu cel putin nu mananc deloc. Am primit cateva si parca nu le-as arunca, asa ca incerc sa caut alternative, sa pregatesc cate ceva cu ele pentru ai mei. Pot sa zic ca aceasta tarta e fost de un mare succes, ai mei au fost super, super incantati, cica e mai buna si decat o friptura. Siiiii, la cat au mancat, eu ii cred :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 1 lingura smantana
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura ulei
  • un praf de sare
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 1 conserva cu carne de vita (300 gr)
  • 200 gr mozzarella
  • 2 rosii
  • piper
  • sare
  • 1 lingurita busuioc uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii:

Aluatul: Punem laptele pe foc pana devine caldut. Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea, drojdia si smantana. Amestecam cu mana, turnam lapte putin cate putin, framantam pana obtinem un aluat omogen dar elastic. La final incorporam uleiul. Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit 30 de minute, la loc ferit de curent.

Umplutura: Carnea de vita o bucatalim. Spalam rosiile, le taiem felii rotunde, iar mozzarella o taiem bucati potrivite. Presaram faina pe masa de lucru, turnam aluatul dospit si intindem o foaie potrivit de subtire. Presaram putina faina intr-o tava de tarta, asezam foaia de aluat, presam pe margini cu degetele, taiem surplusul. Asezam carnea de vita, felii de rosii, apoi bucatile de mozzarella. Deasupra, punem busuiocul uscat, sare si piper. Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra. Cand este gata, o scoatem, o lasam putin la racorit si servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta fara aluat, cu spanac si branza de capra