Un deliciu fin cu ciocolata, dupa o reteta de Laura Calder.
O tarta simpla, eleganta, cremoasa, de vis!
Umplutura:
Aluat:
Se mixeaza  untul cu zaharul, esenta, sarea si galbenusurile, pana se obtine o crema  omogena. Se incorporeaza faina, apoi se adauga laptele. Aluatul se strange usor  cu mainile pana se uniformizeaza, apoi se pune in folie alimentara si se lasa la  rece 30 minute.
Crema: 
Intr-un vas pe foc, se amesteca  laptele si smantana si se aduc la temperatura de fierbere. Se da deoparte vasul,  se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se topeste. Se mixeaza ouale  cu zaharul si esenta de rom. Peste ele se toarna crema fierbinte, adaugata in  fir subtire si mixand in continuare.
Asamblarea:
Se intinde aluatul in  strat subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se  inteapa din loc in loc cu o furculita. Se toarna umplutura si se coace in  cuptorul bine incins, timp de 20-25 minute. Se lasa la rece cel putin 3 ore  inainte de a fi taiata si servita. Se poate decora cu fulgi de ciocolata si  frunze proaspete de menta.