Tarta cu cartofi, ceapa si branzeturi

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2011 | 9962 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 160 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 3 lingurite de lapte
  • 1 ou
  • 60 g unt
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 cartof mare fiert in coaja
  • 3 oua
  • 100 g ricotta
  • 100 g cascaval
  • 100 g telemea sarata
  • 1 ceapa rosie
  • 1 felie mare de sunca
  • 1 felie de slanina
  • 1 crenguta mica de rozmarin
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cartofi, ceapa si branzeturi:

Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Il lasam apoi sa se odihneasca cam 15 minute, cat timp pregatim umplutura.

Calim ceapa, sunca si slanina intr-o lingura de ulei. Calim doar pana ceapa devine sticloasa, sa nu prinda culoare aurie. Batem ouale si le le amestecam cu rozamrinul tocat marunt, ceapa, sunca si slanina calite.Amestecam branzeturile, apoi le turnam peste oua. Asezonam cu sare si piper si amestecam pentru a se omogeniza compozitia.

Intindem aluatul cu mana in forma. Il intepam cu furculita din loc in loc. Punem cubulete de cartof fiert peste aluat, apoi turnam amestecul de oua.

Dam tava la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 45 de minute. Asta e tot! Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cartofi, ceapa si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]