Tarta crocanta cu rubarba si capsuni

de deliciousflavours in Prajituri, 29 Iun 2012 | 8405 vizualizari

 

Eu in acest weekend voi participa la un eveniment culinar important, dar nu pot sa va las fara desert. Este vorba despre o tarta crocanta, dulce acrisoara, care mie-mi place fff mult in aceasta perioada, cand sunt multe fructe proaspete in piete.
Va doresc un weekend delicios, pupici! :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 200 g faina (daca mai trebuie puteti sa mai adaugati inca 3 linguri de faina)
  • 100 g margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • putina sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 3 fire rubarba
  • 250 gr capsune proaspete/congelate
  • 125 g zahar
  • 2 linguri rase de amidon
  • 1 ou
  • zahar vanilat
  • putina sare
  • Ingrediente pentru pasta crocanta:
  • 25 g zahar
  • 25 g zahar brun
  • 40 g faina
  • 25 g margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta crocanta cu rubarba si capsuni:

Intr-un castron adaugam faina si zaharul pudra. Facem o gramajoara, adaugam oul, zaharul vanilat, margarina taiata cubulete si putina sare

Framantam totul rapid cu manutele pama devine un aluat omogen. Il infasuram intr-o folie alimentara si il dam la rece pentru 30 de minute.

Batem oul spuma, adaugam zaharul, zaharul vanilat, amidonul si un strop de sare.

Rubarba se spala si se taie feliute nici prea groase nici prea subtiri. Capsunile se spala si se taie doar cele care sunt prea mari. Adaugam in crema si amestecam usor,  inainte de a le pune pe tarta.

Ungem tava pentru tarta cu putina margarina, intindem aluatul in  forma, astfel incat sa fie aluat si pe marginile formei. Il intepam cu furculita ca sa nu creasca si il dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, pentru 25 de minute (pana incepe sa primeasca un pic de culoare pe margini).

Amestecam cele doua tipuri de zahar. Adaugam faina si margarina taiata cubulete mici. Amestecam cu mainile sau cu furculita pana se omogenizeaza.

Scoatem blatul de la cuptor, adaugam crema cu rubarba si capsuni si presaram deasupra pasta crocanta. Se da la cuptor pentru inca 30-40 de minute, pana devine aurie pasta crocanta si observati ca devine mai solida crema.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta crocanta cu rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

03.07.2012, 08:07

N-am mancat pana acum rubarba, dar am vazut ca-i tare folosita in prajituri. Trebuie s-o incerc si eu!

BuburuzaBubu 1

03.07.2012, 09:33

placeee

deliciousflavours 1

09.07.2012, 12:29

Va multumesc ptr aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba