Tarta aperitiv

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 25 Mai 2012 | 5712 vizualizari

 

aveam o foaie de aluat brisee in frigider si nitica foame...asa ca am pus de-o tarta...poftiti la masa, cu drag!

 

INGREDIENTE

  • o foaie de aluat brisee congelata(se poate prepara si acasa, reteta aici
  • cateva felii de salam cu sunca Victoria
  • 5-6 felii de vinete
  • 100 g mozzarella
  • 5-6 rosi chery
  • 2 oua
  • 50 ml lapte
  • putina branza topita , cam o lg
  • 2-3 maini de parmezan ras
  • busuioc si patrunjel verde
  • oregano
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv:

Foaia de aluat o lasam sa se dezghete si apoi o punem in tava, cu hartia ei. O intepam din loc in loc cu furculita sa nu se umfle la copt.

Feliile de vinete le saram, piperam si le lasam putin sa se inmoaie. Le zvantam si le punem pe gratar sau intr-o cratita antiaderenta, le prajim pe ambele parti. Mozzarella se taie cubulete, la fel si salamul. Punem feliile de vinete peste aluat, apoi presaram mozzarella si salamul si saram, piperam si punem si putin oregano. Taiem si rosiile in 4 si le asezam deasupra.

Batem ouale bine cu putina sare si putin piper, adaugam branza topita( eu cumpar in cutie, e mai lichida) si laptele si amestecam bine, punem si busuiocul si patrunjelul tocate. Punem amestecul de ou deasupra, pe toata suprafata. Peste el presaram parmezanul ras( eu cumpar la punga, e f fin razuit).

Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade cam jumatate de ora...pana prinde o crusta frumoasa deasupra  si se leaga compozitia...Dupa 15 minute lasati temperatura la 180 grade.

Va astept la o felie! Dau si cafeluta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

25.05.2012, 18:33

place

MonaMimi 1

25.05.2012, 21:22

mirela0911 1

25.05.2012, 21:45

buna trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]