Taitei de casa

de Constelatialeu in Paste, 17 Oct 2014 | 5594 vizualizari

 

Uite ca am facut si din astia.Aveam pofta de-o supa de rosii cu taitei si am uitat sa cumpar si uite asa am ajuns sa-i fac.Abia mi-am exersat forta intinzand la foaia de taitei.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde sa obtinem un aluat tare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Batem bine cele doua oua cu sarea.Pe blatul de lucru luam o mana buna de faina,formam in mijloc o adancitura si punem ouale batute bine,apoi incepem sa framantam,adaugand faina dupa necesitate.Am format un aluat omogen si suficient de tare,l-am impartit in doua bile si am inceput sa intind fiecare bila,cat am putut de subtire.Te trec transpiratiile intinzand ,dar merita,ca parca sunt mai buni astia facuti de tine cu ''sudoarea fruntii''.....Dupa ce am intins bine aluatul,l-am rulat si apoi am taiat rotocoale unele mai subtiri,unele mai groase,ca nici eu nu-s perfecta,asa ca nici taiteii nu-s....Am presarat faina pe hartie de copt si am desfasurat fiecare rotocol in parte,i-am intins frumos si i-am lasat sa se usuce nitel,ca sa pot sa trec la operatiunea supa de rosii.Cam asta e tot,nu-i mare filozofie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa