Taitei de casa

de lilik in Paste, 4 Sep 2012 | 4707 vizualizari

 

Am facut acesti taitei dupa reteta mamei mele dragi...

 

INGREDIENTE

  • Pentru 100 gr de faina folosim
  • 1 ou
  • 1 vf de cutit de sare
  • 1 lingura de apa rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei de casa:

Cernem faina si facem o fantana in mijloc,unde vom pune oul,sarea si lingura de apa.

Framantam bine pana obtinem un aluat omogen,apoi il acoperim cu folie transparenta si il lasam 15-20 de minute la odihnit.

Trascurs timpul luam aluatul,il intindem putin cu mana,apoi presaram putina faina pe masa si intindem cu sucitorul pana obtinem o foaie foarte subtire prin care putem vedea masa de lucru(ca "foita de tigara").

Punem foaia pe un prosop curat si o lasam sa se usuce putin,apoi o impachetam si incepem sa taiem taiteii de marimea dorita.

Ii folosim dupa plac.

TIPS-URI

1

dozele trebuie marite in functie de cate persoane sunt la masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]