Tahini (pasta de susan)

de Valclaudia in Sosuri, 15 Aug 2015 | 4338 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g susan alb
  • 50 ml ulei de masline
  • un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tahini (pasta de susan):

Susanul se prajeste foarte putin la foc mic intr-o tigaie intinsa.

Nu trebuie sa isi schimbe culoarea, trebuie doar sa se usuce, sa devina crocante.

Dupa ce se racesc, punem semintele de susan prajite intr-un vas si le zdrobim cu mixerul vertical pana obtinem o pasta foarte groasa.

Adaugam sare dupa gust si diluam pasta de susan adaugand uleiul de masline in fir subtire si mixand incontinuu.

Se poate folosi la salate sau la pasta de naut (hummus).

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se pastreaza la frigider intr-un borcanel inchis ermetic pana la 3 saptamani

Daca ti-a placut reteta noastra "Tahini (pasta de susan)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]