Supa italiana de legume

de Andra_Constantinescu in Supe, 26 Feb 2017 | 10378 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de la Rocsi.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 1 tija de apio
  • 4 linguri ulei de masline
  • 5 ciuperci champignon (130 g)
  • 1 dovlecel (500 g)
  • 1,5-2 l apa
  • putin cimbru uscat
  • 1 frunza de busuioc verde
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • 500 g rosii intregi conservate in suc propriu
  • 100 g paste scoici
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • cascaval/parmezan ras pentru servire
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa italiana de legume:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se toaca.

Tija de apio se spala si se taie in doua.

Toate aceste legume se pun la foc intr-o oala, impreuna cu uleiul de masline si o lingurita de sare. Se acopera oala cu un capac si se lasa legumele sa se inabuse. Se amesteca din cand in cand si se poate adauga si o cescuta cu apa.

Ciupercile se spala si se feliaza, dupa care se pun peste legume si se inabusa si ele. 

Dovlecelul se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Se pune apoi in oala si se inabusa putin, dupa care se adauga apa, cat sa acopere legumele, putin cimbru uscat, o frunza de busuioc, o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Se fierbe totul in continuare pana cand sunt legumele bine patrunse.

Rosiile se dau prin robotul de bucatarie pentru a deveni o pasta si se pun in oala. Se clocoteste supa 2-3 minute si cu ele, dupa care se adauga pastele si usturoiul (curatat de foi, spalat si feliat) si se mai fierb circa 10 minute. La final, se potriveste supa de sare si se adauga patrunjelul (spalat si tocat) si doua linguri de cascaval/parmezan ras. Se acopera oala cu un capac pentru ca pastele sa se mai umfle.

Supa se serveste cu cascaval/parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa italiana de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

28.02.2017, 07:16

Imi place ca prepari si supe Eu folosesc mai putine rosii decat prevede reteta .Doar vara las supele / ciorbele mai acrisoare

Merisor 1

01.03.2017, 10:03

Yummy, sună bine!

Valclaudia 1

05.03.2017, 07:01

o sa o prepar si eu ca tare imi place ce vad

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste