Supa cu galuste de gris

de corina241 in Supe/Ciorbe, 23 Sep 2012 | 5003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de pui cu piele si os
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de telina
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei mare

pentru galuste:

  • 2 oua
  • 7-8 linguri de gris
  • 50 g unt
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu galuste de gris:

Punem carne ala fiert,in apa cu 6-7 litri de apa rece,unde adaugam 1 lingura de sare.Fierbem la foc mic,spumuind des.Curatam morcovii,ceapa,telina si pastarnacul,apoi ardeiul caratat de seminte.Fierbem pana cand carnea si legumele sunt patrunse,dar nu foarte fierte.In supa ramasa adaugam galustele:

Galustele le pregatim astfel: Batem spuma 2 albusuri,amestecam cu galbenusurile,agaugam 6-7 linguri de gris si 2 lingurite de unt(aprox 50 grame).Compozitia trebuie sa fie mai consisitenta decat smanatana.Cand supa clocoteste punem cate o lingura din amestec.Lasam sa fierba 10 minute cu capacul acoperit.

La sfarsit adaugam patrunjel proaspat.

TIPS-URI

1

Daca galustele sunt prea moi adaugam o lingura de gris,daca sunt prea tari punem o lingurita de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu galuste