Supa cu galuste

de Constelatialeu in Supe, 23 Aug 2013 | 8130 vizualizari

 

Aveam nevoie si de ceva zeama,asa ca am fiert pulpele de pui pe care le-am facut friptura si era pacat de zeama aia......

 

INGREDIENTE

  • Pentru zeama de supa
  • 6 pulpe de pui
  • 7 l apa
  • 3-4 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 telina
  • Pentru galuste
  • 3 oua
  • 300 g gris
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • Decor
  • patrunjel si legumele taiate in diverse forme
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu galuste:

Mai intai punem pulpele la fiert cu legumele si putina sare. Cand sunt fierte le scoatem si lasam zeama goala, urmand sa pregatim galustile.

Galustile le pregatim in felul urmator: 3 albusuri le batem spuma tare cu un praf de sare, separat peste galbenusuri adaugam sare si piper, apoi le punem peste albusurile batute spuma. La final adaugam grisul in ploaie si 1 lingura de ulei de masline.

Lasam sa dea in fiert zeama si cand clocoteste luam cu o lingura din aluatul pentru galusti si formam galustile, le dam drumul in zeama clocotita. Procedam asa pana terminam tot aluatul de galusti, lasam sa fiarba cca 15-20 minute.

La final am adaugat legumele si patrunjelul tocat.

TIPS-URI

1

inainte sa formam galustile lingura o introducem in supa fierbinte, ca sa nu se lipesca aluatul de lingura si sa se desprinda usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

ieri la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de gaina