Supă cremă de ciuperci - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Supe, 13 Dec 2013 | 6943 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci
  • 200 g cartofi
  • 100 g ceapă
  • 100 g țelină
  • 100 g păstârnac
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • sare
  • mărar proaspăt tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de ciuperci - rețetă de post:

Ciupercile se curăță, se spală și se feliază. Punem deoparte într-un castron 100 g ciuperci. Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Țelina și păstârnacul se dau pe răzătoare. Adăugăm într-o oală ceapa și 400 g ciuperci cu uleiul de măsline și 1 cană apă. Lăsăm să se înmoaie ciupercile bine, apoi adăugăm țelina, păstârnacul și amestecăm bine. Adăugăm 1 lingură făină, amestecăm bine și turnăm 2 litri de apă. Curățăm, spălăm și tăiem cubulețe cartofii, pe care-i vom adăuga în oală în momentul în care începe apa să clocotească. Lăsăm să fiarbă pentru aprox 30 minute la foc potrivit. Strecurăm legumele, le pasăm și le adăugăm din nou în supă. Adăugăm și cele 100 g ciuperci păstrate și mai lăsăm să fiarbă 10-15 minute. Condimentăm cu sare, adăugăm mărarul proaspăt tocat și usturoiul preparat a pentru mujdei. După care stingem focul. Servim fierbinte cu crutoane.

Poftă bună!  

PS: Pentru cei care nu țin post, se poate adăuga la sfârșit 200 ml smântână. Este delicioasă oricum ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de ciuperci - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]