Supă cremă de cartofi cu spanac

de elucubratiiculinare in Supe, 3 Iul 2016 | 6909 vizualizari

 

O supa hranitoare

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri unt
  • 1 ceapă
  • 3-5 căței de usturoi
  • 1 dovlecel - opțional
  • 500 g cartofi
  • 500 g spanac proaspăt sau 250 g spanac congelat
  • 200 ml smântână lichidă
  • sare
  • piper
  • crutoane
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de cartofi cu spanac:

Topim untul într-o tigaie. Adăugăm ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit și cartofii curățați și tăiați cubulețe. Gătim pentru maxim 1 minut la foc potrivit. Adăugăm și dovlecelul tăiat cubulețe, în cazul în care optați pentru el. Acoperim cu apă, chiar să depășească legumele cu 2 cm. Gătim 15-20 minute sau până cartofii au fiert. Adăugăm spanacul și mai gătim pentru 3 minute. Oprim focul și pasăm supa. Adăugăm smântâna lichidă. Condimentăm cu sare și piper. Se servește fierbinte cu crutoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de cartofi cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume cu crutoane