Supa crema catifelata de morcovi

de dentistutza in Supe, 10 Noi 2010 | 3567 vizualizari

 

Este una dintre preferatele mele.

 

INGREDIENTE

  • 6 morcovi
  • 1 ceapa de apa (rosie)
  • 1 ardei gras rosu sau galben
  • 1/2 cutie smantana pt.gatit
  • tarhon maruntit
  • sare,piper
  • 1/4 lingurita nucsoara optional
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema catifelata de morcovi:

Morcovii, ceapa si ardeiul  se curata si se taie bucati. Se pun in craticioara la calit impreuna cu uleiul si untul la foc potrivit amestecand pana morcovii devin galbeni-aurii.Se toarna apa fiarta in cantitatea dorita ( eu am folosit cam un litru si putin, dupa ochi) si se lasa la fiert pana se inmoaie bine morcovul. Se ia de pe foc si se paseaza fie cu mixerul vertical fie la blender. Se repune la fiert si se adauga smantana lichida , nucsoara si tarhonul maruntit,sare si putin piper. Dupa circa 2-3 minute este gata. Se poate servi cu crutoane sau simplu.

TIPS-URI

1

nucsoara se mai numeste si nuca-muscat sau nutmeg si este foarte gustoasa dar are o aroma puternica asa ca daca folositi puneti putin si potriviti aroma prin gustare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema catifelata de morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa poloneza cu mazare verde