Sufleu de orez cu piersici

de ela in Dulciuri, 4 Noi 2011 | 14254 vizualizari

 

visam la niste orez cu lapte de multa vreme....sotului meu ii place tare mult...drept dovada a mancat aproape tot vasul :))) si inca mai voia....a fost un deliciu ...am vrut sa va arat si o sectiune maine,dar nu mai am ce :))) si am ajuns si la reteta cu nr 230....

 

INGREDIENTE

  • 200gr orez cu bob rotund
  • 1l lapte
  • 1compot de piersici
  • 1plic zahar vanilat bourbon
  • 4oua
  • 80gr unt moale
  • 6linguri zahar
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de orez cu piersici:

Punem intr-o oala laptele cu orezul si zaharul vanilat si lasam pe foc pana da cateva clocote,amestecand din cand in cand.Stingem focul si acoperim cu un capac 30minute,pana orezul absoarbe tot laptele.Lasam sa se raceasca.

Punem la scurs piersicile dupa ce le-am taiat cubulete.

Separam ouale.Galbenusurile le frecam cu untul moale si cu zaharul.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.Adaugam peste orez piersicile, galbenusurile,apoi incorporam cu grija albusurile si omogenizam bine.

Ungem cu unt o forma de sufleu in care turnam amestecul  si dam la cuptor aproximativ o ora,pana se rumeneste frumos.Servim cald,cu zahar pudra presarat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de orez cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri pizza cu aluat de foietaj gustare rapida si delicioasa