Şuberec

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2013 | 8131 vizualizari

 

Şuberecul este un preparat foarte popular în Dobrogea, zonă care încă mai păstrează influenţele paşalâcului turcesc şi în care m-am născut și am copilărit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600 grame făină
  • 1 linguriță zahăr
  • 2 lingurițe sare
  • 200 ml apă călduţă
  • Pentru umplutură:
  • 400 grame carne de vită tocată
  • 1 ou
  • 1 ceapă tocată
  • sare/ piper
  • ulei pentru prăjit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Şuberec:

Carnea se amestecă cu oul, ceapa, sarea și piperul până la omogenizare. 

Făina se amestecă treptat cu celelalte ingrediente. Se frământă până devine o cocă nu foarte fermă. 

Se împarte aluatul în bile nu foarte mici, care se întind, pe o suprafață presărată cu făină, în foi circulare, subțiri, dar nu transparente. 

Se așează o lingură de umplutură pe una dintre jumătățile foii de aluat. Se aduce cealaltă jumătate peste umplutură, apăsând marginile cu degetele. Se taie marginea de aluat extra cu ajutorul unui inel din inox sau al unei farfurii.

Se procedează la fel și cu aluatul și umplutura rămase. 

Se prăjesc în ulei, fără ca acesta să le acopere, până capătă o culoare aurie. Se întorc o singură dată. Se scot pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Şuberec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]