Stufat din coaste de ied

de Ina in Mancaruri cu carne, 7 Noi 2012 | 13066 vizualizari

 

In fiecare primavara imi fac provizii de carne de miel si ied pentru tot restul anului, astfel ca pot servi un drob sau stufat chiar si-n luna noiembrie :-bd

 

INGREDIENTE

  • coaste de ied
  • 8-10 legaturi de ceapa verde
  • 6 legaturi de usturoi verde
  • o ceapa uscata
  • amestec de legume uscate, fara sare
  • 400 ml suc de rosii
  • 1 lingura de faina sau amidon alimentar
  • sare
  • piper
  • marar si patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat din coaste de ied:

Intr-o oala incingem putin ulei si calim ceapa uscata tocata marunt. Adaugam costitele de ied, sare, piper si amestec de legume uscate, lasand  totul la innabusit. Adaugam  apa atat cat sa acopere coastele si lasam la fiert pana se desprinde usor carnea de pe os.

Ceapa si usturoiul verde se curata, se spala si se taie in bucati mari de 4-8 cm, apoi se adauga in vasul in care fierbe carnea de miel.

Cand si ceapa este fiarta, adaugam 400 ml suc de rosii in care dizolvam o lingura de faina  sau amidon alimentar. Dupa inca 5 minute oprim focul , potrivim de sare  si adaugam mult patrunjel verde tocat marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cu cat vom folosi mai multa ceapa verde, cu atat mancarea va fi mai dulce si mai gustoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat din coaste de ied" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 15:19

oanapl 1

07.04.2018, 15:31

Ce bunatate! Nici eu n-am mancat ied pana acum, dar neaparat vreau sa-l incerc daca spui ca e dulce si fraged!

Rahela Velicu 1

29.04.2021, 23:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob din ficat de pui - Aperitiv gustos si usor