Stoemp Belga- preparat belgian

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2018 | 4580 vizualizari

 

Este un preparat cu origini in Belgia. Este un preparat ce are la baza cartofii cu un adaos de legume cu ar fi morcovul, varza...

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cartofi
  • 300 gr morcov
  • 1 ceapa
  • 100 gr kaizer
  • 50 gr unt
  • 50 gr smantana
  • piper
  • sare
  • nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stoemp Belga- preparat belgian:

Punem cartofii la fiert in apa rece cu sare.

Intre timp curatam morcovul de coaja, il spalam si il dam prin razatoare.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Intr-o tigaie punem la calit kaizerul impreuna cu ceapa amestecand continuu, pana ce kaizerul este crocant. 

Adaugam apoi in tigaie morcovul, 2-3 linguri cu apa si lasam tigaia acoperita la foc lent pentru cateva minute. Cand este gata inchidem focul.

Cartofii fierti ii scurgem bine de apa si ii strivim (ca pentru piure) adaugand untul topit, smantana, sare, piper si nucsoara. Amestecam bine.

Adaugam apoi si mixul de kaizer, ceapa si morcov si amestecam bine toate ingredientele.

Servim imediat.

POFTA BUNA ! 

TIPS-URI

1

Kaizerul poate fi inlocuit cu pancetta sau carnati maruntiti.

2

Smantana poate fi inlocuita cu lapte.

3

Untul poate fi inlocuit cu ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stoemp Belga- preparat belgian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]