Stiuca in sos meunier

de elucubratiiculinare in Salau, 24 Feb 2017 | 7592 vizualizari

 

Pentru ca nu am gasit salau :(

 

INGREDIENTE

  • 2 file știucă sau șalău (de 250-300 g fiecare)
  • aprox. 1 cană făină
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • Pentru SOS:
  • 100 g unt
  • zeama de la o lămâie
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat
  • 2 linguri capere
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca in sos meunier:

Se spală fileurile de pește și se lasă la scurs. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Se bat cele 2 ouă într-o farfurie. Se cerne făina într-o farfurie întinsă. Se trece fileul de știucă prin ou apoi prin făină, iarăși prin ou și la sfârșit prin făină. Se prăjesc în ulei încins până se formează o crustă aurie. Se scot pe un platou pe hârtie absorbantă. Într-o tigaie, punem untul să se topească la foc mic. Adăugăm zeama de lămâie (se poate folosi chiar o lămâie jumătate). Adăugăm pătrunjelul verde tocat mărunt și caperele. Se condimentează cu sare și piper. Se toarnă sosul peste fileurile de pește. Se poate servi alături andive la grătar sau cartofi natur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca in sos meunier" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]