Steluta din crema de zahar ars

de Patricia Iordache in Prajituri, 7 Apr 2013 | 5089 vizualizari

 

O reteta usoara, rapida, tocmai buna pentru un desert de duminica.

 

INGREDIENTE

  • Iti trebuie pentru sirop:
  • -100 gr zahar;
  • - putina apa;
  • Iti trebuie pentru crema:
  • - 5 oua mici;
  • - 100 gr zahar;
  • - 400 ml lapte;
  • - semintele de la un baton de vanilie;
  • - putina sare;
  • - coaja de la o portocala mica
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Steluta din crema de zahar ars:

Pui intr-un vas de inox zaharul si apa, si lasi la fiert pana se obtine un sirop usor maroniu. Lasi la racit.

Separat, pui laptele la incalzit, adaugi in el semintele de la batonul de vanilie, se lasi sa se infuzeze aroma.

Amesteci ouale cu zaharul, sarea si coaja de portocala rasa fin. Treptat adaugi laptele aromat.

Torni amestecul peste siropul de zahar care intre timp, s-a intarit. Pui vasul cu intreaga compozitie, intr-o tava cu apa si bagi la cuptorul incins pentru 20-25 minute, la foc potrivit.

Lasi sa se raceasca si rastoarni pe un platou, pui la frigider pentru 1-2 ore, apoi portionezi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Steluta din crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars