Sprot prăjit - Hamsii prăjite

de elucubratiiculinare in Peste, 1 Iun 2012 | 6795 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g sprot sau hamsii,
  • 3 linguri făină,
  • 3 linguri mălai,
  • ulei pentru prăjit.

Pentru servit:

  • mămăliguță,cartofi prăjiți,mujdei și/sau lămâie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sprot prăjit - Hamsii prăjite:

Peștișorii se curăță (rar se întâmplă să-i cumpărăm gata eviscerați).
Cu un cuțit bine ascuțit și cu lama subțire tăiem burtica peștișorului și scoatem mizeria (tăiem până sus de tot, ca să reușim să scoatem și urechile).
Se trec apoi prin jet puternic de apă să se curețe bine și se lasă la scurs.
Amestecăm făina cu mălaiul și trecem peștișorii prin acest amestec.
Punem uleiul la încins și prăjim peștii pe ambele părți, nu punem foarte mulți să stea unii peste alții.
Se scot pe un prosop de bucătărie să eliminăm excesul de grăsime.
Servim cu mămăliguță, cartofi prăjiți și mult mujdei.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sprot prăjit - Hamsii prăjite" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]