Spirala cu spanac

de La Ancuta in Mancaruri de legume, 27 Ian 2016 | 6406 vizualizari

 

Pentru ca acasa am un mofturos, atunci cand vine vorba de spanac, trebuie sa gasesc diferite combinatii care sa-i fie pe plac :). Placinta aceasta a fost o alegere buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 100 g unt topit
  • Umplutura:
  • 500 g spanac
  • 400 g branza framantata de oaie
  • 300 g telemea
  • 4-5 linguri smantana
  • 3 oua
  • sare, piper
  • marar
  • Pentru uns deasupra:
  • 2 oua
  • 5 linguri smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu spanac:

Dezghetam foile de placinta apoi pregatim umplutura. Spalam spanacul si il fierbem in apa cu sare 5-10 minute. Scurgem apa si il tocam marunt.
Intr-un bol mixam ouale peste care adaugam branza framantata, telemeaua rasa si smantana. Amestecam, pana se omogenizeaza. La final adaugam spanacul tocat si mararul. Condimentam cu sare si piper.

Ungem o tava rotunda cu unt.
Pe masa de lucru intindem o foaie de placinta si o ungem cu unt topit. Deasupra asezam inca o foaie de placinta. Punem doua-trei linguri de umplutura pe partea lunga a foilor apoi rulam si formam un melc. Asezam ruloul in mijlocul
tavii.

La fel procedam cu celelalte foi pe care le asezam in tava in continuarea celuilalt rulou. La final va rezulta o spirala.

Mixam ouale spuma si adaugam smantana apoi turnam peste placinta.

Dam tava la cuptor la foc potrivit, pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi la cuptor, cu porumb dulce si branza Camembert