Sos Tahini

de cristeena20 in Sosuri, 2 Mai 2014 | 9130 vizualizari

 

Este de origine libaneza si eu il folosesc la pita sau shaorma. Dar se foloseste la mai multe fleuri de mancaruri cu specific arabesc. Multe persoane il fac cu seminte proaspete de susan, eu folosesc pasta ce se gaseste in magazine.

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri de sos tahini (pasta de susan)
  • sucul de la 1 lamaie mare
  • sare, piper
  • 1 catel de usturoi
  • apa
  • ardei iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Tahini:

Punem intr-un bol pasta de tahin si turnam cate putin apa rece, pana ajungem la consistenta dorita. Eu il folosesc mai gros. Apoi adaugam sucul de lamaie , sare, piper si pisam usturoiul. Tocam fin ardei iute si il adaugam la sos (pentur iubitorii de picant).

Eu am servit alaturi la pita/paine  arabeasca umpluta cu piept de pui la gratar, cartofi prajiti, ceapa si ardei gras. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Tahini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

laura_n 1

04.05.2014, 14:30

din asta nu am incercat! din ingrediente, cred ca mi-ar placea!

Panacris 1

04.05.2014, 14:36

Interesant!

T I M E A 1

04.05.2014, 14:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

ieri la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

ieri la 13:55

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

pe 28.10 la 10:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]