Sos picant

de RODIMUR in Sosuri, 14 Iul 2019 | 13488 vizualizari

 

Îmi place mult sosul picant, pe care-l folosesc atât la preparate din carne, cât și la legume, sau paste. Important este că se face ușor și că este economic, așa că oricine poate să-l facă rapid, dacă dorește...
Ingredientele de mai jos sunt pentru o porție, suficientă pentru mai multe persoane (în funcție de cât este de apreciată).

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă galbenă mare
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 roșie mare (sau două, medii)
  • 150-200 ml de suc de roșii
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce (cu ierburi)
  • 1 linguriță rasă de chilli
  • 1 linguriță de oregano
  • 2 lingurițe de zahăr tos
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 1/2 linguriță de piper
  • 1 linguriță de amidon alimentar
  • 100 ml de supă concentrată (sau apă)
  • pătrunjel tocat, pentru decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos picant:

Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se mărunțesc fin, după care se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă.

Se spală roșiile, se curăță de coajă și de semințe, după care se taie cubulețe și se dau la mărunțitor, pentru ca sosul să fie cât mai fin.

Se adaugă roșiile mărunțite în tigaie, peste ceapă și usturoi și se lasă la foc mic, până ce mai scade lichidul lăsat.

Se adaugă toate condimentele (sare, piper, zahăr boia, chilli, oregano...) și sucul de roșii, se amestecă pentru omogenizare și apoi se mai lasă sosul pe foc încă 3-4 minute.

Se subțiază amidonul alimentar cu supă concentrată (sau apă) și se adaugă în sos. Se amestecă sosul și se mai lasă la foc mic încă 2-3 minute, după care poate fi turnat în sosieră și prezentat la masă.

Se servește fierbinte, cu legume, paste sau preparate de carne. Se ornează cu pătrunjel tocat.

 

TIPS-URI

1

Pentru ca sosul să fie mai fin, dați legumele prin mărunțitor.

2

Căliți ușor legumele în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă și să dea sosului un gust amar.

3

Puteți folosi ulei de măsline, dacă așa doriți.

4

Puteți adăuga și alte condimente care vă plac, dar fără a face abuz de ele.

5

Preparați sosul la foc mic, mai ales după ce ați adăugat amidonul alimentar, ca să nu se prindă de fundul vasului.

6

Serviți sosul fierbinte (cald).

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]