Somon cu sos aioli in pergament

de RuxyRux in Somon, 15 Feb 2017 | 6383 vizualizari

 

Un preparat extraordinar de gustos!

 

INGREDIENTE

  • 3 felii de somon file
  • 1/2 ceapa alba feliata in rondele subtiri
  • 1 lamaie mare taiata in felii subtiri
  • ulei de masline cu oregano( sau simplu)

Aioli cu marar:

  • 3 linguri pline de maioneza
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 1 catel usturoi zdrobit
  • 2 lingurite marar (proaspat sau uscat)
  • 1 varf de cutit de sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos aioli in pergament:

Pentru sosul aioli, am amestecat intr-un bol, maioneza, zeama de lamaie, usturoiul, mararul si sarea.

Am taiat 3 bucati de hartie pergament, m-am asigurat ca este loc sa pot inveli complet somonul.

Am pulverizat uleiul pe folie si am asezat individual fiecare bucata de somon in mijlocul foliei, deasupra am pus sosul din belsug, am pus deasupra feliile de ceapa si cele de lamaie.

Am impaturit pergamentul peste somon ca pe un pachetel, apoi am asezat bucatile pe o tava.

L-am copt 45 de minute, la 180 de grade Celsius sau in functie de grosimea somonului ( coacerea poate dura undeva intre 25 si 45 de minute)

A iesit foarte gustos, noi l-am mancat cu garnitura de chiftele cu porumb si branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos aioli in pergament" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste prajit