Somon cu praz, morcovi si rosii cherry

de alldaycooking in Somon, 7 Apr 2012 | 6085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr file de somon
  • 1 lingurita piper Sichuan
  • 1/2 lingurita ierburi de Provence
  • 1/2 lingurita rozmarin maruntit
  • 3 linguri ulei de masline
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare
  • 35 gr unt
  • 4 morcovi mici
  • 100 gr praz
  • 12 rosii cherry
  • putin vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu praz, morcovi si rosii cherry:

2 linguri ulei de masline le-am amesteat cu sucul proaspat stors al unei lamai. Am adaugat rozmarinul, ierburile de Provence si piperul boabe. File-ul de somon l-am feliat si fiecare bucata am trecut-o prin mixul cu condimente. Am lasat timp de 30 de minute la frigider. Am pus bucatile de somon intr-o tava si am introdus in cuptorul incins la 250 grade Celsius.

In 25 gr de unt am calit morcovii aprox 1 minut, apoi am adaugat un strop de vin si am acoperit cu un capac tigaia. Am lasat aprox 10 minute pe foc, apoi am scos pe o farfurie morcovii.

In 10 gr de unt si 1 lingura de ulei de masline am calit prazul taiat rondele.

Dupa aprox 15-20 minute de cand am pus somonul in cuptor, am adaugat si rosiile cherry si am mai lasat 3-4 minute sa se coaca. Cand am scos din cuptor somonul am presarat putina sare si am asezat pe farfurii alaturi de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu praz, morcovi si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]