Somon cu orez si salata

de simona72 in Somon, 1 Feb 2013 | 4644 vizualizari

 

Reteta mea simpla, usoara si rapida de somon...

 

INGREDIENTE

  • 3 medalioane de somon sau file
  • sare
  • piper
  • zeama de la o lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • orez basmati 1 punguta
  • 3 rosii
  • un castravete
  • un avocado
  • o ceapa rosie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu orez si salata:

Pestele spalat si curatat, taiat file sau medalion, se usuca cu servetele de bucatarie de surplusul de apa. Se pune sare, piper proaspat macinat, se stropeste cu zeama de lamaie si ulei de masline. Se da la frigider si se lasa cel putin jumatate de ora. Intr-o tigaie gril bine incinsa, se prajeste pestele cite 5 minute pe o parte si 5 pe alta. In timpul prajirii mai stropim pestele cu zeama de lamaie.

Punem un litru de apa la fiert cu putina sare, iar cind aceasta fierbe punem o punguta de orez basmati. Lasam 10-11 minute la fiert, scoatem punga cu o furcutita, lasam putin sa se scurga si o punem intr-o forma rotunda in farfurie alaturi de peste. Taiem legumele pt salata, adaugam sare si piper dupa gust, zeama de lamaie si ulei de masline peste salata. Le amestecam pe toate si servim salata alaturi de peste si orez. Este o masa super usoara si gustoasa si desigur sanatoasa....

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu orez si salata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon in crusta de malai cu garnitura de orez.