Sirop de ghimbir

de lia maria in Sirop / Compot, 28 Mai 2012 | 19967 vizualizari

 

Un preparat cu un gust inedit, aromat, puternic si iute, fiind o bautura reconfortanta cu numeroase efecte benefice sanatatii.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani ghimbir ras
  • 2 lamai
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 4 cani apa plata
  • 4 cani zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de ghimbir:

Apa si zaharul le punem intr-o oala, la fiert.  Lasam cam 30’ sa se formeze siropul apoi adaugam ghimbirul ras si amestecam. Din momentul in care incepe din nou sa fiarba, mai lasam inca 15’ pe foc, apoi dam oala deoparte. Adaugam zeama celor doua lamai si vanilia. Punem capacul pe oala si lasam sa stea cam 30’. Strecuram siropul si-l golim in sticlele dinainte spalate, pe care le infiletam si le depozitam in camara.

Se serveste cu apa mineral/plata, rece, care accentueaza gustul intepator al ghimbirului.

Ps: Rezidurile de ghimbir nu le aruncam sant minunate pt o dulceata pe care am sa v-o prezin in urmatoarea reteta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

28.05.2012, 20:32

iry-gabriela 1

29.05.2012, 00:07

chear imi place

Sim0na 1

29.05.2012, 20:39

Faina si reteta asta.. am salvat-o!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de ghimbir cu citrice si menta