Sfecla rosie la otet

de Dya Daniela Andrei in Muraturi, 30 Iul 2014 | 8919 vizualizari

 

Nu am mai facut de mult timp si parca mi se facuse pofta!

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de sfecla rosie
  • 1 litru de apa plata
  • 500 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 2-3 linguri cu zahar
  • 2-3 lingurite cu sare sau dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla rosie la otet:

Spalam bine radacinile de sfecla, le asezam intr-o/un tava/vas pentru cuptor si le coacem la 150 de grade pentru aproximativ 90-100 de minute (atat cat sa se patrunda bine).

Le lasam apoi sa se raceasca putin, dupa care le curatam de coaja.

Le putem taia in felii, in cuburi mici sau le trecem pe razatoare.

Cu o lingura, umplem borcanele (bine spalate si uscate in prealabil) cu sfecla maruntita.

Punem apa la fiert, adaugam sarea si zaharul amestecand pana la topirea completa a acestora, iar in momentul in care incepe sa fiarba oprim focul, adaugand otetul si uleiul si amestecand pana la omogenizarea completa. Solutia astfel obtinuta o turnam peste sfecla.

Strangem bine capacele si pastram borcanele intr-un loc racoros.

TIPS-URI

1

Sflecla este suficient de dulce, astfel ca adaugarea zaharului este optionala

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla rosie la otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]