Secuiasca

de Mariuka in Oaie, 2 Feb 2012 | 6973 vizualizari

 

Va aduc iar o reteta pregatita de sotul meu. Este o reteta din cartea lui Radu Anton Roman.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de oaie 
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca smantana
  • 2 linguri untura
  • 200 ml bulion 
  • 1 varza murata
  • sare, piper, paprica, marar, cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Secuiasca:

Se taie carnea imbucaturi mari si se opareste

Se toaca ceapa, se caleste in 1 lingura untura incinsa

Imediat ce s-a muiat, se adauga sarea, boaiaua, putina apa fierbinte sa molcomeasca o jumatate de ora.

Se taie varza fideluta, se pune la calit separat cu cealalta lingura de untura - tot 1 jumatate de ora.

Se unge un vas cu putina smantana

Se pune un strat varza, strat de carne, smantana si bulion si iar varza, carne , sos. Ultimul strat trebuie sa fie de varza.

Se mai presara putin cimbru, se toarna restul de smantana si bulion, se mai toarna si o ceasca de apa calda, se acopera, se da la cuptor, foc mic, sa scada 30 minute.

Se presara marar tocat. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Secuiasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

alinutzika 1

02.02.2012, 18:09

mm..trebuie sa fie tare buun....

Lau 1

03.02.2012, 08:46

Bya Ralu 1

03.02.2012, 14:37

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de berbecut la tigaie